Saturday, March 26, 2011

Rebirth

Μετά από ακριβώς δύο χρόνια αποφάσισα να ξανανοίξω το blog. Ο κύριος λόγος που το παράτησα ήταν ότι για να παρουσιάσεις τα κρυμμένα σχόλια με τρόπο που να μη δέχονται αμφισβητήσεις είτε από τη ΣΟ είτε από οποιοδήποτε άλλο, η σωστή τεκμηρίωση δηλαδή, απαιτούσε τρομερή αφοσίωση και πολύ δουλειά. Όλη αυτή η δουλειά δεν βγαίνει εύκολα αν δε βλέπεις ότι μπορεί να αλλάξει κάτι.

Αποφάσισα όμως να το ξανανοίξω λόγω κάποιων πρόσφατων γεγονότων που θεώρησα ακόμα και εγώ παρατραβηγμένα για το συνηθισμένο επίπεδο λογοκρισίας του athens indymedia. Το μήλο της Έριδας αυτή τη φορά ήταν ένα thread για τη Λιβύη στο οποίο είχαν μαζευτεί κάποιοι σκεπτικιστές και που πέρναγαν από ψιλό κόσκινο την ενημέρωση για την εξέγερση που έκαναν τα ξένα ΜΜΕ. Αν και δεν το πρόλαβα απ την αρχή, πρόλαβα να το διαβάσω στα φανερά threads και πρόλαβα να δω όλη τη μεγαλοσύνη του κοψίματος του. Ενώ αρχικά φαινόταν να είναι απ τα χειρότερα threads που είχαν δημιουργηθεί ποτέ στο indymedia κυρίως λόγω των αντιδράσεων των αντι-Κανταφικών, στο τέλος έμεινα έκπληκτος απ' τις πληροφορίες που συγκέντρωναν οι (ας τους πούμε έτσι για λόγους συντομίας) "σκεπτικιστές".

Θα το πω ξεκαθάρα λοιπόν από τώρα ότι όλη αυτή η συγκέντρωση των πληροφοριών με έκανε να αλλάξω άποψη και βρίσκομαι στο ίδιο "στρατόπεδο" με τους "σκεπτικιστές". Θα εξετάσω όμως τη λογοκρισία στο thread της Λιβύης αντικειμενικά και για τις δύο πλευρές.

Τέλος, να πω ότι η επαναλειτουργία του blog οφείλεται όχι απλά στο κόψιμο του thread της Λιβύης αλλά και γιατί σύντομα μετά το κόψιμο του ανακάλυψα ότι είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται διαφορετικά άτομα σε διαφορετικά σημεία, με αποκορύφωμα το άνοιγμα ενός blog για την καταγραφή στοιχείων αποκλειστικά για τη Λιβύη. Το ότι έπρεπε να δημιουργηθεί ξέχωρο blog για να συγκεντρώνονται πληροφορίες για τη Λιβύη που μάλιστα δε χωράνε στο "ελευθεριακό" athens indymedia και κόβονται, δείχνει την απόλυτη σαπίλα της διαχειριστικής του ομάδας και αυτών των λίγων που τους στηρίζουν πλέον.

Το αρχικό thread για τη Λιβύη: Λιβυη

Οι διαμαρτυρίες: Το κυνήγι του χαμένου θρεντ και Λογοκρισία απ το athens indymedia για Λιβύη

Και τέλος το νέο blog που δημιουργήθηκε και μέχρι τώρα έχει κάνει πολύ καλή δουλειά (και στο οποίο θα βάλω link μόλις τελειώσω τον άθλο με το post για τα κρυμμένα της Λιβύης): https://overdisinformation.wordpress.com/

Την ανάλυση του κομμένου thread για τη Λιβύη θα την κάνω σε επόμενο post για λόγους μεγέθους.

No comments:

Post a Comment