Friday, January 23, 2009

Λογοκρισία #2

Μέσα στο Γενάρη, όταν ακόμα οι εξωφρενικές τους λογοκρισίες ήταν κάτι συνηθισμένο για μένα, είχα πετύχει ένα θέμα στο forum με τίτλο Ποιοι είστε ρε μάγγες που κόβετε ποστς χωρίς να λογοδοτείτε?? . Πάλι άρχισαν την κοπτοραπτική σκέφτηκα. Μέσα στο Δεκέμβρη, τουλάχιστον απ τα δικά μου σχόλια, δεν είχε κοπεί κανένα και είχα υποθέσει ότι είχαν χαλαρώσει την λογοκρισία λόγω και του καινούργιου κόσμου που ερχόταν στο site. Προφανώς δεν κράτησε πολύ. Ανοίγω λοιπόν το θέμα αλλά δεν το διαβάζω μέχρι κάποια ώρα μετά γιατί ήδη διάβαζα κάτι άλλο. Δε θυμάμαι πόση ώρα μεσολάβησε αλλά μέσα σ'αυτό το διάστημα το είχαν κρύψει.

Κάποιος ζήταγε το λόγο γιατί του έκοψαν μια ερώτηση που είχε κάνει στο forum μαζί με τις ερωτήσεις που έκανε μετά απ αυτό που ζήταγε το λόγο για το κόψιμο. Επειδή είναι απ τις σπάνιες φορές που όχι μόνο κάποιος επιμένει τόσο πολύ στο να πάρει μια απάντηση αλλά δίνει και τα links απ τα κρυμμένα σχόλια μπορούμε να φτιάξουμε ένα ιστορικό του πως εξελίχθηκε αυτή η περίπτωση λογοκρισίας.

Ξεκινάει λοιπόν στις 6:12 μμ 11/1/09 όταν ρωτάει ο σύντροφος αν δραστηριοποιείται πουθενά η Πανελλήνια Ένωση Κομμουνιστών, βάζοντας και ένα site που βρήκε αλλά έχει μόνο κείμενα απ το 1990 και πριν όπως λέει ο ίδιος.

Ξέρει κανείς εάν υπάρχει και δραστηριοποιείται η Π.Ε.Κ.??

από @ 6:12μμ, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

...

Πανελλήνια ένωση κομμουνιστών.
Βρήκα ένα σάιτ στο geocities:
http://www.geocities.com/fwnh_ths_deyteras/page18.html
αλλά έχει ημερομηνίες 1988,1990 κλπ.
Απο'κεί και μέχρι σήμερα υπα΄ρχει η οργάνωση? Δραστηριοποιείται πουθενά?




Πριν προλάβει να πάρει απάντηση το σχόλιο κόβεται. Τονίζω ότι ρώταγε κυρίως για την ΠΕΚ και όχι για το site που έβαλε. Θα έχει σημασία αυτό πιο κάτω. Προφανώς επειδή (με κάθε λόγο) τσατίστηκε ο σύντροφος, ρωτάει γιατί του έκοψαν την ερώτηση του. 7:36 μμ λοιπόν γράφει



Γιατί κόβομαι ρε ΣΟ???

από @ 7:36μμ, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Τι είδους λογοκρισία είναι αυτή..?

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=967336#967336

Δηλαδή αυτό απαγορεύεται να κυκλοφορεί στο indymedia? Είναι φασιστικό? Είναι ασφαλίτικο? Είναι τρολ?? Τι είδους λογοκρισία είναι αυτή? Είναι η πολλοστή φορά που κόβονται τέτοιου είδους θέματα? Μήπως η "ανεξάρτητη" ΣΟ δεν θέλει να γνωρίζει ο κόσμος την ιστορία του αναρχικού και του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα? Τέτοιου είδους ποστ θυμάμαι ότι υπήρξαν στο μέσον και συζητήθηκαν. Εκτός αν αυτό ενόχλησε!



Όπως την πρώτη φορά έτσι και τώρα δε δίνουν καμιά εξήγηση για το κόψιμο που μοιάζει εντελώς αναίτιο (και είναι). Φυσικά τα ερωτήματα του συντρόφου είναι εύλογα αλλά δε νοιάζεται κανένας κηφήνας της σο για να απαντήσει.


Και πάλι όμως τον κόβουν χωρίς εξηγήσεις. Αρχίζει να μοιάζει για παιχνιδάκι ενός απ τα κωλόπαιδα που ήταν σε βάρδια εκείνη την ώρα. Ο σύντροφος ξαναρωτάει όμως, εμφανέστατα οργισμένος τώρα πάλι για τους λόγους που τον κόβουν σχεδόν αυτόματα. Γράφει στις 7:52 μμ



Προς ΣΟ και κάθε έντιμο χρήστη του indymedia

από enas allos 7:52μμ, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009
(Τροποποιήθηκε 8:34μμ, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009)

.........................

"Σε περίπτωση όμως που το περιεχόμενο της δημοσίευσης προσβάλλει τις αρχές και τον σκοπό της ιστοσελίδας αυτής, μπορεί να την απομακρύνουμε. Σχετικά, διαβάστε την Πολιτική δημοσίευσης μας. Το Indymedia δουλεύει για μια διαδικασία ελέγχου διαφανή και πιο συμμετοχική, ώστε αυτές οι αποφάσεις να εμπλέκουν όλους τους αναγνώστες."

Αυτά γράφονται στην αρχή της σελίδας όταν πάει κάποιος να δημοσιεύσει ένα άρθρο...

Η τακτική όμως μου θυμίζει Κνίτικη αν όχι ασφαλίτικη επέμβαση στη ΣΟ του imc!

Ξαναρωτώ και περιμένω μια απάντηση..

Με ποια λογική λογοκρίνονται και κόβονται αυτές οι δύο ερωτήσεις που έκανα:

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=967403#967403

και

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=967336#967336

!!!

Η αναρχία ευαγγελίζεται την αποστροφή σε ηγεμονισμούς και πεφωτισμένα μυαλά που θα καθοδηγήσουν τον λαό στην εξέγερση!

Όταν κόβονται πράγματα αντί να αφήνονται στην αυτοδιάθεση του κόσμου και να "λογοκριθούν" από τον ίδιο τον κόσμο, τότε υπάρχει πρόβλημα. Αφήστε τα! Πόσο χώρο πιάνουν στον σέρβερ πια? Πως θα πληροφορηθούμε για 5-10 πράγματα που μας αφορούν? Νομίζω ότι προσβάλλετε την νοημοσύνη μας και την ίδια την φιλοσοφία του μέσου...

Δηλαδή είναι πιο σοβαρές οι αναδημοσιέυσεις από το in.gr και τις διάφορες αστικές φυλλάδες στο indymedia?

Τίνος τσιφλίκι είναι το μέσο αντιπληροφόρησης?



Εδώ αλλάζει το τροπάρι. Καταφέρνει να πάρει επιτέλους μια απάντηση και πολύ γρήγορα μάλιστα (7:54 μμ, είναι που δεν έχουν χρόνο οι “καημένοι”). Τον κόβουν επειδή το site της ΠΕΚ που βγήκε δεν φαίνεται καλά και βγαίνει σαν σύμβολα! Δείτε.



to proto kriftike

από imc 7:54μμ, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

Giati to link pou evales den leitourgei bgazei simbola

Μετά από ένα κόψιμο και δύο κομμένες προσπάθειες να μάθει την αλήθεια τελικά του πετάνε αυτή τη μαλακία για δικαιολογία, που για κακή τους τύχη δείχνει πολλά. Όπως είπα και πιο πάνω, ο σύντροφος ρώταγε κυρίως για την ΠΕΚ και όχι για το αν το site τους δείχνει σύμβολα. Ήταν εντελώς άσχετο γεγονός το αν λειτουργούσε το site και το ερώτημα έπρεπε να είχε μείνει μέσα για να απαντηθεί από κάποιον που θα ήξερε περισσότερα. Αλλά αυτή η απάντηση γεννάει άλλες απορίες. Το site της ΠΕΚ όντως “έβγαζε σύμβολα”; Ναι! Αλλά μόνο αν αυτός που το ανοίγει είναι είτε άσχετος είτε ηλίθιος είτε και τα δύο. Αν κάποιος δεν έχει auto-detect του encoding για να δει την σελίδα κατευθείαν, μπορεί πολύ απλά να διαλέξει greek (iso-8859-7) και να δει τα πάντα κανονικά χωρίς να βγάζει “σύμβολα”.


Αυτό τώρα είναι ένδειξη ασχετοσύνης ή κουκουλώματος; Μάλλον ο καραγκιόζης κόφτης υπηρεσίας προσπαθούσε να κουκουλώσει την γκάφα του γιατί εδώ παρατηρείται και άλλο ένα πραγματάκι.


Όταν εγώ είχα κάτσει και είχα ανοίξει το κάθε link προς τα κρυμμένα που παρέθετε ο σύντροφος είχα δει στο συγκεκριμένο ερώτημα ότι ο ίδιος σύντροφος που ρώταγε γιατί τον έκοβαν είχε απαντήσει στο τσουτσέκι της σο που μίλαγε για “σύμβολα”. Όταν όμως ξανάνοιξα τα links για να κάτσω να γράψω αυτά εδώ, η απάντηση του συντρόφου είχε εξαφανιστεί και αυτή! Έκρυβαν πράγματα που ήταν ήδη μέσα στα κρυμμένα. Ψάχνοντας λοιπόν να βρω το κομμένο σχόλιο του συντρόφου ανάμεσα στα χιλιάδες σχόλια που κόπηκαν από εκείνη τη μέρα μέχρι τώρα (μου βγήκε η παναγία) βρήκα τελικά όχι μόνο το δικό του αλλά και άλλα 3! Με τη σειρά που κόπηκαν είναι


976428

967430

967432

967457

και η λίστα απ όπου φαίνεται ότι είχαν γίνει κάτω απ αυτό το σχόλιο είναι εδώ

και εδώ

link προς το σημείο της λίστας με τα κρυμμένα δε μπορώ να δώσω γιατί δεν είναι σταθερή η διεύθυνση.

Το γιατί να κόβει κάποιος σχόλια και από μια ερώτηση ήδη κρυμμένη το αφήνω να το βρουν οι αναγνώστες. Συνέχισε λοιπόν ο σύντροφος με νέο ερώτημα, φαντάζομαι ότι αυτός είχε auto detect στο encoding και θα του φαινόταν εντελώς εξωγήινη η δικαιολογία που του πέταξε ο κόφτης. Ποστάρει στις 8:01μμ


Ξανακόπηκε...

από Μπράβο ρε Σο 8:01μμ, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

ευχαριστώ πολύ

Τι φοβόμαστε? Ξανακόπηκα πραξικοπηματικά χωρίς να μάθω το λόγο!
Τι συμβαίνει ακριβώς?
Εμένα δεν μου έβγαζε κανένα σύμβολο και φαινόταν κανονικά...

Ευχαριστώ πολύ...


Πάλι φυσικά κόβεται. Μέχρι τώρα μέχρι και οι τυφλοί θα έχουν δει τι γίνεται εκεί πέρα. Όμως δεν τελειώνει εδώ. Έχει και κερασάκι η τούρτα.


Ο σύντροφος κάθεται και μαζεύει όλα τα links απ τα κρυμμένα και τα ποστάρει πάλι σαν ερώτημα (καλά έκανε γιατί θα του είχαν σπάσει τα νεύρα μέχρι τότε). Στις 8:08μμ


Ποιοι είστε ρε μάγγες που κόβετε ποστς χωρίς να λογοδοτείτε??

από ...... 8:08μμ, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009
(Τροποποιήθηκε 8:29μμ, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009)

!

Χωρίς ούτε μια εξήγηση?

Το ιντυμιντια δεν είναι τσιφλίκι κανενός!

Με ποια λογική! Ποιος διαχειρίζεται το μέσον χωρίς να λογοδοτεί και πράττει κατά βούληση?

Κόψτε το και αυτό!

Διώξτε τον κόσμο από άμεση πληροφόρηση!

Ξαναβάζω τα λινκς που κόπηκαν.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=967336#967336

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=967403#967403

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=967423#967423

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=967437#967437





Πάλι τον κόβουν, δε χρειάζεται καν να το γράφω. Όλα τα σχόλια μέχρι τώρα έφευγαν απευθείας είτε ρωτούσαν, είτε υποδείκνυαν στον άσχετο σοιτη πως να αλλάξει το encoding. Αφήνουν όμως ένα κωλόπαιδο που στις 8:11μμ γράφει τα εξής (3 λεπτά μετά το αρχικό σχόλιο για να μη λέει κανείς ότι και καλά δεν το είδαν επειδή έγινε πολύ μετά)



αυτό ακριβώς δεν είναι τσιφίλι κανενός

από . 8:11μμ, Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2009

και εσύ έχεις ήδη κάνε 5 πόστ με τα ίδια και τα ίδια,
ΟΠΟΤΕ ΤΖΑΣΕ ΑΠΟ ΕΔΩ, βλάκα


Αφήνουν ένα κωλόπαιδο λοιπόν που κάνει μια προσωπική επίθεση, που αντιβαίνει ξεκάθαρα στην πολιτική δημοσίευσης (σε αντίθεση με όλα τα προηγούμενα). Γιατί να μην υποθέσω και εγώ ότι αυτό το σχολιάκι μένει εκεί επειδή είναι σχόλιο κάποιου χέστη της σο; Όλα τα υπόλοιπα προς κάτι τέτοιο συνηγορούν.


Κοίτα να δεις που φτάσαμε ρε, να καθόμαστε να σκαλίζουμε το indymedia για να δείχνουμε τις πουστιές δήθεν “συντρόφων” λες και δε μας έφταναν όλα τα άλλα. Είναι πάντως άλλο ένα επιχείρημα προς το ότι η εξουσία διαφθείρει και οι συγκεκριμένοι έχουν διαφθαρεί μέχρι το κόκκαλο.

No comments:

Post a Comment