Saturday, January 24, 2009

Λογοκρισία #3

Σήμερα ας κάνουμε μια διαφορετική σύγκριση. Θα πάρω ένα συγκεκριμένο ποστ και θα δείξω όλα όσα έχουν κοπεί απ αυτό, και τα καλώς κομμένα και τα κακώς. Ο διαχωρισμός βέβαια σε ορισμένα είναι αρκετά δύσκολος αλλά σε άλλα είναι προφανής.


Ψάχνοντας στα κρυμμένα σήμερα βρήκα διάφορα σχόλια που ψαλιδίστηκαν απ την είδηση περί επίθεσης στον Πρωτόπαππα. Καφές εξοστρακίστηκε στον Πρωτόπαππα


Η εικόνα είναι απ την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η είδηση όταν ξεκίνησα να γράφω αυτό εδώ το κείμενο.


Έχοντας βρει 2-3 κομμένα απ αυτήν την είδηση ήδη αποφάσισα να βρω και τα υπόλοιπα. Ότι έχει κοπεί απ αυτή. Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι τα μάζεψα όλα αλλά μπορώ να πω με μεγάλη σιγουριά ότι τώρα δε λείπει τίποτα. Ας δούμε πρώτα τη λίστα με τα κομμένα με το τι σχόλια κρύφτηκαν απ τη συγκεκριμένη είδηση.






Έχουμε με σειρά που στάλθηκαν, 976861, 976869, 976949, 977278, 977297, 977299 και 977480 .


Τι λέει όμως το καθένα τους που αξίζει κόψιμο; Για να δούμε.


976861



etsi prepei sth dexia pteriga tou kinimatos!!!!


Πασόκος; Μάλλον. Αντιβαίνει στην πολιτική δημοσίευσης; Όχι. Τρολλάρισμα; Ίσως.


976869



Εισαι παντελως καθυστεριμενος? Σκατα σε ολους τους κολοπασοκους. Δε ξεχναμε ποιοι ανοιγουνε σχολες οταν το κινημα ειναι στα πανω του και ποιοι ειναι οι απεργοσπστες. Σκατα σε καθε γαμημενο κολοΠΑΣΟΚΟ. Ενα κολοδεξιο κωμα εισετ ρε μαλακισμενα. Σκατα στα μουτρα σας μουνοπανα πασοκοι

Αυτό απαντάει στον προηγούμενο. Ρίχνει βρισίδι στο ΠΑΣΟΚ, δικαιολογημένο μεν αλλά που θα μπορούσε να κοπεί μόνο και μόνο για αυτό. Βέβαια άλλα παρόμοια βρισίδια δεν κόβονται και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι κριτήριο έχουν γιατί μπορεί η σο να έχει τα 7 κακά της μοίρας της αλλά για πασόκους δεν τους έχω με τίποτα.


976949



Δεν μπορουσε να χτυπησει μανιακά το κεφάλι του πάνω σε ενα καδρόνι;;; σαδομαζο ειναι ο τυπος!!!! ελεος με τον συνδικαλιαρη πασοκο....



Αυτό δεν ξέρω γιατί το έκοψαν. Προφανώς “για τα μάτια του κόσμου”. Μη μπει κανένας βδελόπουλος και λέει και άλλα στη βουλή.


977278



ότι αυτά είναι ολοκάθαρος φασισμός, θα μου πείτε ότι "μας τα 'παν κι άλλοι". Να πω ότι αυτό είναι ανανδρία, θα μου πείτε "αυτό είπε και ο Πρωτόπαπας". Να πω ότι με τέτοια καμώματα, ο κόσμος δεν ξεχωρίζει το χώρο από τη Χρυσή Αυγή, θα μου πείτε "ο κόσμος όσο πιο πολλά τέτοια κάνουμε, τόσο πιο πολύ μας εκτιμά" (εδώ γελάνε). Να σας υπενθυμίσω ότι ο Πρωτόπαπας είναι εκλεγμένος, θα μου απαντήσετε ότι "ρίχνουμε ροχάλες, μέσω του Πρωτόπαπα, και σε όσους τον εξέλεξαν". Να πω ότι είστε κουφιοκεφαλάκηδες, θα μου πείτε "έχουμε ακούσει και χειρότερα".

Γι' αυτό, δε λέω τίποτα.

Εγώ δεν συμφωνώ με αυτές τις αστειότητες του Πάνος193 αλλά δε βλέπω πουθενά να παραβαίνει την πολιτική δημοσίευσης. Καθαρά λογοκριτική νοοτροπία χούντας και σταλινισμού που το κάθε τι που δε συμφωνεί μαζί μας εξαφανίζεται. Έτσι το κατάντησε η σο το indymedia, ομοιόμορφο μέσω του φιμώματος της αντίθετης άποψης.


977297



Άλλο ένα του Πάνος193, άδειο, είτε από λάθος είτε το άδειασαν οι σοιτες.


977299



Έλεος μωρέ "Πάνο.." Αν τον είχαν πλακώσει στο ξύλο και τον είχαν στείλει στο νοσοκομείο θα μπορούσες να πεις αυτό που λες αν και κατά βάθος κανείς δε θα λυπόταν, ειδικά οι περισσότεροι εργαζόμενοι (θυμίζω και την περίπτωση του ξυλοδαρμού του Πολυζωγόπουλου). Αλλά ο τύπος δεν έπαθε τίποτε, καφεδάκια έφαγε και λίγα βρισίδια. Μιλάμε για κλασσική δημόσια διαπόμπευση που έχει επιφυλαχθεί σε άπειρους "Μαυρογιαλούρους" στο παρελθόν κι όχι από πολιτικοποιημένα πρόσωπα όπως τώρα αλλά συνήθως από "απλούς πολίτες". Αν είναι έτσι να κατηγορούμε κι εκείνον τον τύπο που είχε ρίξει γιαουρτάκι στον Ψωμιάδη. Πόλεμο έχουμε αν δεν το έχεις καταλάβει, πόλεμο χαμηλής έντασης συνήθως, με εντονότερα ξεσπάσματα που και που, αλλά πάντως πόλεμο συνεχή. Η "ανανδρία", εκτός που είναι γελοία κατηγορία και σεξιστική (οι γυναίκες δηλαδή είναι "ύπουλες" ενώ οι άντρες ευθείς και "ντόμπροι") έτσι όπως την εννοεί ο Πρωτόπαππας σημαίνει το εξής: μη "άνανδρο" γι' αυτόν θα ήταν να έχει μαζί του καμιά 10 οπλισμένους μπάτσους που θα δέρνανε και θα συλλαμβάνανε όσους τον βρίσανε, έχει συνηθίσει βλέπεις από τις υπουργικές συνοδείες και του λείπουνε. Γιατί και 10 άλλους πασόκους να είχε μαζί του πάλι θα το έτρωγε το καφεδάκι και θα γκρίνιαζε ότι "παίζουμε άδικα".
Όταν αυτοί παραβιάζουν ακόμη και τους δικούς τους νόμους και το κάνουν με τη "νομιμότητα" της εξουσίας που κατέοχουν για να διαλύσουν ό,τι τους αντιστέκεται, εμείς θα το παίζουμε "με το σταυρό στο χέρι"; Όπως είπα, πόλεμο έχουμε....


Μια χαρά πολιτική απάντηση στο προηγούμενο σχόλιο μόνο που την πήρε το ψαλίδι και αυτή γιατί εφόσον έφυγε το σχόλιο του Πάνος193 τούτο εδώ θα έμενε εντελώς ξεκρέμαστο και θα έδειχνε ότι έπεσε ψαλίδι. Δεν κάνει. Η λογοκρισία λογοκρισία αλλά κάτω απ το τραπέζι.


977480



Πάλι κενό σχόλιο του Πάνος193.


Τι απ όλα αυτά έπρεπε να έχει σβηστεί; Ανάλογα με το πόσο μαλακός ή σκληρός είναι ο καθένας τα πρώτα μικρά σχόλια θα μπορούσαν και να έχουν φύγει και να έχουν μείνει. Οι βρισιές πχ και δικαιολογημένες να είναι αντιβαίνουν με την πολιτική δημοσίευσης (ένα κείμενο γραμμένο απο την ίδια τη σο και όχι κάτι που κληρονόμησαν από άλλους που τους περιορίζει). Τα κεντρικά σχόλια όμως που έκαναν πολιτική κριτική γιατί έπρεπε να φύγουν; Για να δίνει η σελίδα μια εικόνα μαζικής συναίνεσης; Ίδιου είδους προπαγάνδα με τους παρουσιαστές ειδήσεων. Μπράβο στη σο για την κατάντια που έχει προκαλέσει στο μεγαλύτερο κινηματικό μέσο που έχουμε αυτή τη στιγμή.


ΥΓ: Η λίστα με τα κομμένα για τα πρώτα δυο σχόλια φαίνεται να είναι πιο πίσω γιατί είχα ξεχάσει να βγάλω screenshot από εκείνο το σημείο και αναγκάστηκα να το βγάλω αρκετά πιο μετά απ τα άλλα.

No comments:

Post a Comment